Zet het naast de pan wanneer u vis bakt. De onaangename geur wordt vanzelf geabsorbeerd.

Een man bakt vis in een koekenpan.

Kun je de geur van gebakken vis niet verdragen tijdens het bereiden van het kerstdiner? Dat is niet zo vreemd. Het is een onaangename geur die zich snel door het hele huis verspreidt. Bovendien blijft de geur vaak nog lang in de lucht hangen nadat je van tafel bent gegaan. Gelukkig is er een eenvoudige en betrouwbare truc waarmee je snel van de ongewenste geur afkomt.

De feestdagen zouden niet hetzelfde zijn zonder gebakken karper. Het is een onlosmakelijk onderdeel van de feestdagen, dat in veel Poolse huizen wordt beschouwd als de belangrijkste attractie van het kerstdiner. Het kan heerlijk smaken, maar het heeft ook één groot nadeel.

Bij de bereiding ervan blijft een karakteristieke geur achter, die niet aangenaam is en zich door het hele huis verspreidt en lang blijft hangen, omdat hij achterblijft op kleding, gordijnen en meubels. Als u daar niet van houdt, plaats dan tijdens het bakken van vis één product naast de pan en de nare geur wordt geabsorbeerd.

Waarom ruikt vis vies tijdens het bakken?

Tijdens het bakken kan de vis een onaangename geur afgeven.

Door het bakken wordt de geur van vis versterkt vanwege de hoge temperatuur, die vluchtige geurstoffen vrijgeeft en het vet van de vis oxideert, waardoor de geur nog sterker wordt. Tijdens het bereiden van karper verspreidt deze geur zich door het hele huis samen met de damp en rook, en blijft achter op meubels enz.

Voor sommigen kan dit het plezier van een bijeenkomst met hun dierbaren bederven, daarom is het altijd de moeite waard om tijdens het bakken van vis een afzuigkap te gebruiken. Sommigen gebruiken ook een andere truc, namelijk de vis voor het bakken in melk weken, om de geur en modderigheid enigszins te neutraliseren, hoewel dit het genoemde probleem niet zal voorkomen.

Vergeet de geur van gebakken vis. Zet dit naast de pan en uw huis zal niet meer stinken.

Gebruik azijn in de buurt van vis om de geur te neutraliseren.

Hoe verwijder je de geur van gebakken vis uit je huis? Er is geen truc die de geur 100 procent neutraliseert, maar je kunt wel de eigenschappen van azijn gebruiken. Als je een schaaltje met azijn naast de pan zet, kan het de onaangename geur absorberen (waardoor de geur sneller verdwijnt).

Het gebruik van azijn bij het bakken van vis is eenvoudig. Zet gewoon een kom met water en 3 eetlepels azijn in de buurt van de kookplaat terwijl je de vis bakt. Wanneer je begint met het bereiden van de vis, zal de oplossing onder invloed van de temperatuur geleidelijk verdampen, waardoor de geur in de lucht minder sterk wordt.

Je kunt ook een pan met water en azijn op een ander pitje zetten en deze lichtjes verwarmen (het water mag niet koken, maar alleen lichtjes verdampen). Dat werkt ook.

Hoe verwijder je de geur van gebakken vis uit je huis? Als je de pitjes uitzet, verdwijnt de geur snel

Ruikt het na het bakken van vis in huis nog steeds onaangenaam? Probeer de keuken extra te ventileren door de ramen open te zetten en op de branders water met citroen en kruidnagel te koken. Hierdoor ontstaat een aangename citrusgeur die de woning verfrist en de onaangename geur van karper onderdrukt.